shutterstock_162295463Om du har en fuktfattig hy har det yttersta lagret i huden brist på fukt, dvs. vatten. Man kan även kalla huden för yttorr. Har du en yttorr hy blir det en torr hinna, som en skorpa på huden som stramar och kan kännas obehaglig. Man kan även bli blank i huden.

Många gånger tror man då att man har en fet hy och börjar använda produkter som torkar ut. Då blir det värre för då producerar huden ännu mer talg men problemet med torrheten är kvar.

tipset till en fuktfattig hy är massor med fukt, t.ex. ett extra fuktserum eller en fuktmask.

Har man å andra sidan en torr hy så har huden en brist på lipider, dvs. fetter. Då måste man ge huden fetter, det räcker inte bara att ge fuktgivande produkter. När det är kallt ute är det oftast extra fetter och näring som huden behöver.

 

Vi rekommenderar:

hydramaskComfort Zone Hydramemory Mask
Hydramask är en rik och mjuk mask med fuktaktiva ingredienser som reparerar huden och tillför en perfekt mängd med fukt på bara ett par minuter. Här hittar du produkten i vår webbshop!

vintage_79mosthydratingserum_1Bioline Vintage 79 Most Hydrating Serum
Superfuktgivande serum för alla hudtyper. Den bibehåller rätt fuktnivå i huden, tillför vitaminer och ger en fräsch känsla. Ger din hud en rejäl fuktkick. Används som en ”booster” under cremerna. Här hittar du produkten i vår webbshop!

Ha en fortsatt bra dag!
/Pernilla, Dipl. Hudterapeut
BERNADI House of Style