Pigmenteringar delas upp i två typer och de hålls isär beroende på uppkomsten, som dessvärre kan vara svår att komma fram till.

Passiv pigmentering är den typ som uppkommit av hormonella ändringar eller av medicin i samband med UV-ljus. Denna är oftast svårare att behandla. Den andra typen är inflammatorisk pigmentering som oftast kommer efter acne eller skador i huden i samband med UV-ljus. Denna är oftast lättare att göra något åt.

shutterstock_149610803Problemet med solskador kan vara det att man faktiskt inte riktigt vet när eller varför det uppkommit. Tyvärr kan även vissa kosmetiska produkter eller viss parfym i samband med solning ge bruna hudförändringar i ansiktet. Det har även visat sig att vid solning och hudkontakt med t.ex. persilja och citroner kan det uppstå mörkare fläckar. Dessa växter innehåller psoralämnen som kan aktiveras av solstrålning.

Fläckar: Leverfläckar, pigmentnaevi, avtar med åldern efter det att man fyllt 40-45, men det gör inte de solskadade pigmentfläckarna som bara tilltar om vi fortsätter att sola.

 

Vi rekommenderar samtliga produkter från
Biolines Primaluce-serie, till hjälp mot pigmentfläckar:

 

 

primaluce_exfoliating_renovating_serumprimaluce_exfoliating_illuminating_serumprimaluce_renovating_illuminating_lotionprimaluce_exfoliating_renovating_cleasing_gelprimaluce_brightening_illuminating_maskprimaluce_hydrating_renovating_creamprimaluce_brightening_illuminating_emulsionprimaluce_nourishing_renovating_cream

Ha en fortsatt bra dag!

/Pernilla, Hudterapeut
BERNADI House of Style