Mellan salongsbehandlingarna är det bra att göra minibehandlingar hemma i form av en peeling och ansiktsmask. Man håller sin hud ren och fräsch.

När man använder en peeling tar man bort de döda hudcellerna som kan ge ett grått och tråkigt lager på huden. Detta lager kan vara en anledning till att huden kommer i obalans. Det finns ett par olika varianter på peeling:

  • Kornpeeling, den innehåller korn, man får en så kallad mekanisk peeling. Peelingen är bra för dem som inte är så känsliga i huden.
  • Enzympeeling, denna lägger man som en mask. Enzymerna luckrar upp de döda hudcellerna. Den är väldigt effektiv och passar även en känslig hy.
  • Syrapeeling, den lägger man på på samma sätt som enzympeelingen, men här är det syror som jobbar beroende på vilken produkt man använder, ex AHA eller mjölksyra. Det finns även olika styrkor på syrorna.

 

Vi rekommenderar följande produkter från BIOLINE!
Följ länkar i text/bild för att komma direkt till produkten i vår webbshop.

sweet_touch_scrubprimaluce_brightening_illuminating_mask

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vintage_sweet_relief_maskvintage_purifying_mask

 

 

När ska jag använda min ansiktsmask?

En ansiktsmask lägger man efter peelingen då huden är ordentligt exfolierad, och det blir som en intensivbehandling av huden. Masken behöver bara ligga på 10-15 minuter för att göra skillnad.

En ansiktsmask kan innehålla olika beroende på vad man vill uppnå, t.ex. är man väldigt torr väljer man en fuktmask, har man en känslig hy väljer man en lugnande eller om man vill ha en uppstramande mask på en slapp hud.

Börja använda en peeling och mask hemma och ta din hudvårdsrutin ett steg längre.

 

 

 

Ha en fortsatt bra dag!

/Pernilla, Hudterapeut
BERNADI House of Style