Huden kring ögonen är tunnare än i resten av ansiktet. Därför måste den få en egen del i hudvården. Ju tunnare hud, desto försiktigare måste man vara. Tunn hud är dessutom känsligare för felbehandling, därav har man olika cremer för ansiktet och ögonen.

Det finns olika typer av ögoncreme, t ex om man upplever huden som torr med torrhetslinjer är det en lite fetare ögoncreme som rekommenderas. Eller om man upplever att man är svullen under ögonen är en svalkande ögongel bra. En del cremer jobbar mot många saker, både mörka ringar och rynkor och så vidare.

Vi rekommenderar Reveillance Eye & Lip Contour Cream  och Vintage_79 Most Hydrating Eye Contour Gel Emulsion, produkter från BIOLINE som du kan hitta i vår webbshop. Följ länkar i text/bild för att komma direkt till produkten i vår webbshop.

 

rev_eye_lip_contourvintage_most_hydrating_eye_contour copy

 

Hur gör jag när jag tar på ögoncremen?

Ta en liten mängd creme på ditt ringfinger och dutta på försiktigt inifrån och ut. Från ögonvrån upp mot ögonbrynet på det hårda benet, likaså under ögat på det hårda benet. Applicera inte närmre än så, annars kommer cremen att vandra mot ögat.

 

Ha en fortsatt bra dag!

/Pernilla, Hudterapeut
BERNADI House of Style